Ledenadministratie sportscholen en wellness clubs

Meer tijd voor sport, ontspanning en ledengroei!

Voor jouw sportschool, club of wellness centrum wil je het liefst één ding zien: behoud en groei van het ledenbestand. Dit betekent namelijk dat je meer mensen helpt aan een gezondere lifestyle en dat jouw bedrijf groeit. Dan is het belangrijk dat jij je focus houdt op de zaken waarmee je dit voor elkaar krijgt, namelijk de sport, je organisatie en contact met je klanten. Besteed de rest uit. Bijvoorbeeld door administratief werk zo gemakkelijk mogelijk te houden. Met een online ledenadministratie systeem voor sportscholen en wellness centra.

Maak kennis met VreugdOnline, dé online ledenadministratie voor sportscholen, clubs en wellness centra. Met onze tijdbesparende en eenvoudige ledenadministratie software heb je meer tijd over dat je kunt besteden aan sport, zoals aandacht voor je klanten en bedrijfsgroei.

Ons ledenadministratie programma wordt gebruikt door veel verschillende soorten trainers, sportscholen en wellness centra. Denk hierbij aan:

Sportscholen, zoals fitness clubs, crossfit clubs, bootcamp, bodyfit, bodypump, maar ook vechtsportscholen zoals kickboxen, boksen, strikefit, krav maga en judo.

Personal trainers, die lessen aanbieden in één of meerdere van dit soort sporten. Dit kunnen individuele lessen zijn en groepslessen.

Wellness centra, zoals sauna’s, spa, beauty retreats, zonnebank studio’s en massage salons.

Wat maakt dit de beste ledenadministratie software voor sportscholen?

Eenvoudig

VreugdOnline is ontwikkeld vanuit de gebruiker en dat iedereen er mee kan werken. Eenvoudig maak je overzichten, wijzig je gegevens van klanten en maak je incasso’s aan. Zo bespaar je tijd en heb je minder administratief werk.

Compleet

In VreugdOnline kun je alle gegevens van al jouw leden vinden en beheren. Jij hebt altijd het overzicht en de touwtjes in handen. Zo is jouw service naar klanten nóg beter en behoud je klanten langer.

AVG-proof

Volgens de wet AVG moeten persoonsgegevens veilig zijn opgeslagen. Een ledenadministratie in Excel mag niet meer. VreugdOnline is goed beveiligd, biedt automatisch back-ups en is 100% AVG-proof.

Voor welke soort sportscholen en wellness centra is een online ledenadministratie geschikt?

Ledenadministratie software voor sportscholen en wellness centra past bij elk bedrijf in deze branche. Het is dé manier om overzicht en grip te houden op je bedrijf. Je hebt altijd direct toegang, waar je ook bent. De gegevens staan centraal en kunnen niet kwijtraken. Bovendien weet je altijd hoe je bedrijf er voor staat. Dankzij slimme, snelle en automatische functies bespaar je veel tijd in vergelijking met andere trage systemen en het handmatig bijhouden en bijwerken van de database. Kies er eerder voor om extra aandacht te geven aan je klanten dan dat je bezig bent met administratief werk. Ondanks dat je er niet onderuit komt, kan het veel gemakkelijker en sneller.

Onder andere de volgende organisaties hebben baat bij een online klantenadministratie of ledenadministratie, die in de categorie sportscholen horen: sportscholen, fitness clubs, crossfit clubs, bootcamp, bodyfit, bodypump, kickboxen, boksen, strikefit, krav maga en judo. Ook personal trainers die privé- en groepslessen geven profiteren van een online systeem. Onder wellness centra verstaan we sauna’s, spa, beauty retreats, zonnebank studio’s en massage salons

Veel eigenaren, oprichters en trainers merken vanzelf wanneer het klanten- of ledenbestand te groot wordt om het met de hand in een boekje bij te houden. Dat is een van de redenen dat ze op zoek gaan naar goede software.

VreugdOnline is super eenvoudig!

Bij de ontwikkeling van VreugdOnline hebben wij de schoenen van de sportschool eigenaar aangetrokken. De vraag waar software voor sportscholen aan moet voldoen, stond centraal. Zo zijn wij op een gebruiksvriendelijke en eenvoudige interface gekomen. Als iets nèt niet lekker werkt, bedenken we hoe het beter kan. Wij willen het automatiseren van een ledenadministratie toegankelijk maken voor elk bedrijf in de sport en wellness branche. Eenvoud en overzicht staan voorop.

Functies van de online ledenadministratie voor sportscholen

Laat klanten zelf een les inplannen

Op basis van het door jou ingevoerde rooster kun je jouw klanten/leden zelf laten inschrijven op een les. Dit gaat eenvoudig via de app, wanneer én waar het hun uit komt. Klanten hebben 24/7 inzicht en kunnen zelfs gegevens en inschrijvingen wijzigen.

Leden en diensten beheren

Schrijf leden in, wijzig gegevens, bepaal de hoogte van de bijdrage of abonnementen, maak activiteiten aan en beheer deze activiteiten. Jij hebt alle touwtjes digitaal in handen.

Persoonlijke trainingsschema’s aanmaken

Per klant kun je een persoonlijk trainings- en voedingsschema aanmaken. Zo kun je gemakkelijk de vooruitgang meten en hebben jullie beide inzicht in de activiteiten. Handig voor personal trainers, maar ook voor trainers en begeleiders.

Online proefles aanbieden

Volledig geïntegreerd met jouw website, kan er een knop komen waarmee bezoekers zich kunnen inschrijven voor een proefles. De gegevens komen direct in het systeem. De uitnodiging, werkwijze, prijslijst en dergelijke kunnen daarna geautomatiseerd verzonden worden. Dit neemt veel handwerk uit handen.

Incasso’s

Met één druk op de knop maak je eenvoudig een SEPA-bestand aan waarmee je automatische incasso betalingen zoals abonnementsgeld binnenkrijgt.

Gebruikersrechten

Bepaal zelf wie van de gebruikers toegang heeft tot bepaalde functies. Zo scherm je financiële gegevens af van bepaalde mensen en zorg je dat de financieel beheerder toegang heeft tot het versturen van betaalherinneringen.

Online inschrijven

Laat jouw leden zelf online inschrijven bij jouw organisatie. Ook kunnen leden zich aanmelden voor extra activiteiten. Gewoon vanaf jouw eigen website. De gegevens komen direct in het systeem.

Communicatie met leden

Creëer betrokkenheid bij de leden met behulp van ingebouwde communicatiemiddelen zoals e-mail en een nieuwsbrief.

Beveiligde gegevens

VreudgdOnline is 100% AVG-proof. De persoonsgegevens zijn goed beveiligd en er worden automatische back-ups gemaakt.

Nog veel meer!

Kijk voor alle functies op de pagina: functies van VreugdOnline

14 dagen verplichtingsvrij proberen?

Heb je een sportschool? Ben je personal trainer? Probeer dan nu VreugdOnline gratis en 100% verplichtingsvrij uit. Meld je aan en je kunt binnen 1 minuut starten!